KOLUMBIE HERNANDEZ

Kód: 176/1 K 176/200 Zvolte variantu
Novinka Tip
2 229 Kč 469 Kč od 469 Kč
Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta

Tahle zrnka Vás dostanou! Fermentované tóny kakaa, eukalyptu spolu s komplexní aciditou a sladkostí.

Detailní informace

Taste box za zvýhodněnou cenu
Taste box
za zvýhodněnou cenu
Vzorek zdarma
Vzorek zdarma
při nákupu nad 990 Kč
Zkušenosti
10+ let zkušeností
v oboru kávy
Poradíme
Poradíme vám
s výběrem vybavení a technologií

Detailní popis produktu

KOLUMBIE HERNANDEZ

Single origin - praženo na filtr

Tahle zrnka Vás dostanou! Fermentované tóny kakaa, eukalyptu spolu s komplexní aciditou a sladkostí.

Země původu Kolumbie
Producent Angie Hernandez
Zpracování Thermal Shock - Mossto Inoculated Anaerobic
Varieta Yellow Colombia
Chuťový profil Zelené jablko, hrozny, limeta, tóny fermentovaného kakaa a eukalyptu

 

O kávě

KOLUMBIE HERNANDEZ

Oblast Los Nogales byste v Kolumbii našli v departmentu Huila. Tahle Yellow Columbia zde byla vypěstována pod drobnohledem rodiny Hernandez v nadmořské výšce 1870-2000 m.n.m. Pravé kouzlo těchto zrnek spočívá v neobvyklému procesu jejich zpracování. 

Thermal Shock - Mossto Inoculated Anaerobic

Základem této metody je fermentace se speciálně vybranými kulturami mikroorganismů. Ty se nejdřív pěstují v ovocné šťávě z kávových třešní (mossto) a teprve pak se jejich benefity přenesou do samotných zrn. Klíčový trik přichází na závěr. Thermal shock ukončuje celý proces fermentace, musí však nastat v naprosto ideální okamžik, tak aby v chuti kávových zrn vyniklo jen to nejlepší. Celý proces fermentace je proto velmi důsledně sledován. Thermal shock začíná horkou vodou, díky které se zrna „otevřou“ , aby nasála maximum aromat, a hned potom se prudce zchladí. Tím se chutě "uzamknou" přímo uvnitř.

Výsledkem je intenzivnější vstřebání chutí a aromat – tedy komplexnější a živější chuťový profil.

 100% zrnková káva Arabica

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola